Cartier Brancusi

Comunitatea online a cartierului Brancusi
Acum este Lun Sep 06, 2010 6:26 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 816 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 55  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 4:33 pm 
Neconectat

Are dreptate Inginerul. Nu vor sa le vanda ptr ca incaseaza foarte multi bani din chiriii si intretinerea care este exorbitanta.
Contractele vechi expira toamna asta, si nu este nici o clauza de prelungire......Poate le vine vreo idee si nu le mai prelungeste ...sau la prelungeste pe toate la o chirie "de piata"(oricum, cei peste 35 de ani vor plati chiria "de piata").
Cel mai corect ar fi sa le vanda, si cine vrea le cumpara, cine nu sta in continuare cu chirie. :evil:
Oricum, in contextul legislatiei actuale cei care depasesc varsta de 35 de ani (si sunt o gramada, in special familistii) intr-un eventual viitor contract de inchirieie vor plati chiria la pretul pietei-asa ca nu au de ce sa se bucure ca vor sta in continuare cu chirie mica-care va deveni mare (asa spune legea) si intretinere mare care va fi la fel de mare. :twisted:
Nu stiu cati dintre cei peste 35 de ani or sa aibe sa dea cateva sute de Euro pe luna la chiria "pietei la Anl-uri, caci asa spune legea...... :twisted:
Macar sa le vanda sa se stie clar fiecare ce face, este incorect sa nu se vanda atata timp cat si in Brancusi se indeplinesc conditiile legale de vanzare, iar in tara alti Anl-isti isi cumpara locuintele.
:shock: Legea exista, norme metodologice sunt (Legea 67/2009, HG 587/2009), bunavointa nu, caci altfel Consiliul General Bucuresti ar fi dat o hotarare prin care sa treaca aceste imobile din domeniul public in domeniul privat al statului, si astfel sa se poata vinde chiriasilor.
Ar fi corect sa se vanda, oamenii isi pot organiza viata, unii poate vor sa se casatoreasca, altii poate ca au mostenit ceva, altii poate ca vor sa divorteze si nu pot ca pierd casa...... :twisted:
In plus, se pot organiza in asociatii de proprietari si asa pot avea un control asupra facturarii utilitatilor. : :arrow:
Si cel mai important, una este sa fi proprietar si sa dispui cum vrei de casa ta, alta este sa stai la mila statului, ca maine poate unul iti tripleaza chiria sau iti vine intretinerea de zece ori mai mare, si trebuie sa platesti, ca altfel zbori...... :twisted:
Asa ca nu este nici un motiv de bucurie sa nu stii ce iti rezerva ziua de maine si sa stai la mila altora......in Romania nu este legislatia din Franta, Germania referitoare la chiriasi.....In Romania se poate orice, atat timp cat esti chirias poti zbura cand vrea proprietarul, chiar daca el este "statul". 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 5:54 pm 
Neconectat

cred ca nu pricepeti ....in primul rand nu se vad pentru ca nu au INTABULAREA FACUTA !!!![b]Ca poate au si interese e cu totul alta ...sincer nu avem noi de unde sa stim ce gandesc ei si ce probleme au ...nu toti oameni sunt de rea credinta asa cum se grabesc unii si altii sa judece...si cu totii avem familii si probleme . Asa ca sunt multe f multe motive pentru care poate nu vor sa vanda dar in primul rand aceste blocuri ...toate ....nu au actele facute ...Daca a fost atat de greu sa faca niste liste si niste masuratori pentru repartitii ganditi-va cu totii cat de greu va fi sa faca actele pentru toate ...ca sa poata fi puse in vanzare...Va dura , asta e clar . Si pana vor fi gata cu siguranta se vor construii altele pentru ca asa e normal sa mai construiasca , toti tinerii au dreptul sa viseze la o casa , chiar si asa in chirie daca in zilele de azi nu putem altcumva . Sunteti asa de dornici sa cumparati acum ? Aveti acesti bani ? Daca da , bravo , va felicit si ma bucur dar marea majoritate nu isi permite momentan . Poate ca atunci cand vor fi dispusi sa vanda mult mai multi vom dispune de fondurile necesare cumpararii lor . Pana atunci sa fim fericiti ca sunt si asa ...[/b]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 6:09 pm 
Neconectat

Are dreptate Inginerul. Nu vor sa le vanda ptr ca incaseaza foarte multi bani din chiriii si intretinerea care este exorbitanta.
Contractele vechi expira toamna asta, si nu este nici o clauza de prelungire......Poate le vine vreo idee si nu le mai prelungeste ...sau la prelungeste pe toate la o chirie "de piata"(oricum, cei peste 35 de ani vor plati chiria "de piata").
Cel mai corect ar fi sa le vanda, si cine vrea le cumpara, cine nu sta in continuare cu chirie. :twisted:
Oricum, in contextul legislatiei actuale cei care depasesc varsta de 35 de ani (si sunt o gramada, in special familistii) intr-un eventual viitor contract de inchirieie vor plati chiria la pretul pietei-asa ca nu au de ce sa se bucure ca vor sta in continuare cu chirie mica-care va deveni mare (asa spune legea) si intretinere mare care va fi la fel de mare.
Nu stiu cati dintre cei peste 35 de ani or sa aibe sa dea cateva sute de Euro pe luna la chiria "pietei la Anl-uri, caci asa spune legea...... :evil:
Macar sa le vanda sa se stie clar fiecare ce face, este incorect sa nu se vanda atata timp cat si in Brancusi se indeplinesc conditiile legale de vanzare, iar in tara alti Anl-isti isi cumpara locuintele. :shock:
Legea exista, norme metodologice sunt (Legea 67/2009, HG 587/2009), bunavointa nu, caci altfel Consiliul General Bucuresti ar fi dat o hotarare prin care sa treaca aceste imobile din domeniul public in domeniul privat al statului, si astfel sa se poata vinde chiriasilor.
Ar fi corect sa se vanda, oamenii isi pot organiza viata, unii poate vor sa se casatoreasca, altii poate ca au mostenit ceva, altii poate ca vor sa divorteze si nu pot ca pierd casa......
In plus, se pot organiza in asociatii de proprietari si asa pot avea un control asupra facturarii utilitatilor. :
Si cel mai important, una este sa fi proprietar si sa dispui cum vrei de casa ta, alta este sa stai la mila statului, ca maine poate unul iti tripleaza chiria sau iti vine intretinerea de zece ori mai mare, si trebuie sa platesti, ca altfel zbori...... :arrow:
Asa ca nu este nici un motiv de bucurie sa nu stii ce iti rezerva ziua de maine si sa stai la mila altora......in Romania nu este legislatia din Franta, Germania referitoare la chiriasi.....In Romania se poate orice, atat timp cat esti chirias poti zbura cand vrea proprietarul, chiar daca el este "statul".

Exista norme metodologice la aceasta lege si atata timp cat exista un Proprietar-adica Primaria Bucuresti, e clar ca exista si acte-, aceste locuinte sunt inregistate la institutiile abillitate, daca nu aveti cunostiinte de drept sau cunostiinte tehnice (de arhitectura de exemplu) , nu vorbiti aiurea.
Si majoritatea vor sa le cumpere sau vor sa stie clar ce vor face in viitor, asa ca sunt interesati in ce conditii se va incheia un eventual contract de inchiriere . :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 6:16 pm 
Neconectat

Nimic nu este de pomana in viata in general si nu pica cu lapte si miere din cer:trebuie sa existe un simt al responsabilitatii si seriozitatii. Nici macar statul nu da "de pomana" locuinte cu chirie toata viata la pret de 2 lei, totul este o iluzie: :shock:
Dupa 35 de ani se plateste chiria la pretul pietei la locuintele ANL, in contextul noii legi
Si multi se gandesc la faptul ca de exemplu in tara s-a putut face asta, si anume, ca acesti chiriasi sa fie informati cu privire la viitorul lor si conditiile in care vor putea sa cumpere sau vor putea ramane cu chirie in continuare.
Oare cei din Satu Mare care au inclus locuintele ANL pe listele ptr vanzare, asa cum prevad normele metodologice, au de exemplu 5 maini si 2 capete???Ei cum au putut sa masoare, sa calculeze si sa stabileasca un pret?????
Sau cei din Timisoara, din Cluj, din Bistrita etc???
Sau si aici este zicala "Ardealul -i fruncea" sau "Ardealul e mai aproape de Occident".
Diferenta dintre ei si noi, este ca acolo exista un simt civic mai mare si un simt al responsabilitatii si interesului fata de om.Si respect.
Oricum, si in Moldova s-au pus in vanzare locuinte ANL.Si au fost informati si in ce conditii si la ce pret se pot prelungi contractele de inchiriere sau se pot vinde.
Bucurestiul a ramas "de caruta".
Asa ca, astea sunt scuze lamentabile. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 7:51 pm 
Neconectat

intr-adevar, daca achizitionezi acum apartamentul/garsoniera nu mai stai la mila statului dar stai la mila bancilor. si cum politica de creditare a bancilor este dictata/controlata in mare masura de politica BNR-ului, se pare ca tot la mana statului ajungi. asta e varianta pt cei care achizitioneaza cu credit, eventual cu programul prima casa.

pentru cei care isi permit sa cumpere cash, nu se aplica ce am scris mai sus. insa mare pacat de ei daca se decid sa arunce cu banii in Brancusi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 7:52 pm 
Neconectat

"Daca da , bravo , va felicit si ma bucur dar marea majoritate nu isi permite momentan . Poate ca atunci cand vor fi dispusi sa vanda mult mai multi vom dispune de fondurile necesare cumpararii lor . Pana atunci sa fim fericiti ca sunt si asa ...[/b]"

Totalmente de acord cu tine.

" Si majoritatea vor sa le cumpere sau vor sa stie clar ce vor face in viitor, asa ca sunt interesati in ce conditii se va incheia un eventual contract de inchiriere "

Totalmente de acord cu tine.

Deci indiferent ca cineva vrea sa cumpere sau vrea in continuare sa stea cu chirie are dreptate. Ideea e ca ei nu fac nimic si asteapta. Sa vada cam cati vor sa cumpere sau cati vor sa stea cu chirie, ca sa stie cat sa ceara. Ori pe chirie ori la vanzare. Metoda clasica de a obtine cat mai multi bani de la noi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 7:54 pm 
Neconectat

crezi tu ca gandesc asa de mult? eu sunt sceptic, pur si simplu nu-si dau seama de ce vaca de muls dispun...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 8:30 pm 
Neconectat

Nu stiu sincer cat gandesc ei, dar stiu ca eu trebuie sa gandesc si sa ma astept la orice ca sa ma apar. Pe mine si familia mea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:50 pm 
Neconectat

http://www.ziare.com/actual/social/12-1 ... eri-971610

http://www.ziare.com/business/imobiliar ... te-anl-970

[u]Ptr chiriasii peste 35 de ani -vor avea de platit chirii la pretul pietei conform noii legi de anul trecut:[/u] dupa expirarea celor 5 ani de contract (expira in toamna asta 2010)
:
Iata ce spune legea si primariile ptr cei peste 35 de ani: :idea:

"Vom aproba noile chirii pentru locatarii apartamentelor din blocurile ANL in prima sedinta de Consiliu Local. Legea spune ca cei care au depasit 35 de ani nu mai pot beneficia de chirii subventionate, acestea trebuie sa fie recalculate si aduse aproape de pretul pietei". [-[u]vezi attach

http://www.ziare.com/business/imobiliar ... anl-790763

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... patru-ori/

Deci, nimic nu este gratis in viata si nu tot ce zboara este automat comestibil. Ptr cei ce visau sa stea pe viata in Anl cu chiria de 100 lei, sa isi ia adio.....
.Majoritatea Anl-istilor au deja peste 30 de ani, cu atat mai mult cu cat, majoritatea familistilor au 35 de ani (chiar si unul dintre soti-daca are 35 de ani-i se aplica noua lege). :twisted:
De aceea, si Anl-istii din Bucuresti merita sa fie informati cu privire la ce ii asteapta, macar sa stie cum vor proceda.
De aceea, sunt atatia care vor macar sa stie daca aceste locatii din Bucuresti se vor vinde (avand in vedere ca in tara s-au vandut deja locuinte de acest gen), cu atat mai mult cu cat la toamna vor expira contractele actuale, si nu stiu cati vor avea bani sa achite chiria la pretul pietei. Asa ma bine, cu banii pe noua chirie, isi vor plati rata la banca sau eventual se orienteaza ce fac in continuare.......
De aceea Anl-istii sunt interesati sa cumpere casele in care au locuit. :idea:(cu atat mai mult cei de 35 de ani)
Oricum, este discriminant ca alti anl-isti din tara sa poata cumpara, iar Bucurestiul nu. :!:

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/c ... tei~ni3v11

Despre noile chirii ANL- triple sau de 4 ori mai mari: :arrow:

http://www.ziarulorizont.ro/2008/06/30/1399.html

Asa ca pomana nu da nimeni niciodata, eventual statul poate face un act de clementa temporar si in nici un caz permanent.
Si pana uan alta, Anl-istii au un amarat de contract de inchiriere care nu obliga statul la nimic, nici macar la prelungire, el expira in toamna.
Daca se mareste chiria de 5 ori, cine nu e de acord zboara. Asta inseamna sa fi chirias. Nu este un contract pe viata , este un contract temporar. 8)

De aceea, foarte multi oameni care se gandesc si la ziua de maine, nu numai la ce fac azi, sunt ingrijorati, si de aceea sunt multi care vor sa stie in ce conditii pot cumpara aceste case. :!: Si de ce Consiliul Bucuresti nu da nici o veste. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 11:17 pm 
Neconectat

oare are cine va vreo stire proaspata pe subiect? toate link-urile din postul anterior sunt mai vechi de iunie 2009

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 10:42 am 
Neconectat

Iata unele din adevarurile recente:

http://www.money.ro/politica-administra ... e-anl.html

in care se recunoaste clar ca in afara de intentii, bani ioc pentru cei care mai vor locuinte ANL.

iata si un alt adevar recent:

http://www.romanialibera.ro/economie/a1 ... udrea.html

In care clar se recunoaste ca nu toti chiriasii vor avea bani de cumparat locuinte ANL, avand in vedere caracterul social al lor de la inceput.

In rest zvonuri, intentii, nimic oficial cel putin despre Brancusi. Asa ca pana nu e nimic negru pe alb, clar toate sunt vorbe, iar de "blablabla" sincer ar cam trebui sa ne fi saturat de 20 de ani si sa nu mai punem "botul" la orice vorba aruncata prin presa. Inca o data, parerea mea, de la vointa la putirinta si inapoi la vointa e cale lunga...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 10, 2010 8:48 pm 
Neconectat

Pai din ultimile link-uri se intelege ca ar vrea sa vanda pt ca au foame de bani la buget, acum ideea este ca preturile la care o sa le scoata sa fie reale si nu aberante...
Mai zicea cineva ca nu vor sa vanda pt ca sunt angajati ADP de platit, chirie, femei de servici, etc...astia sunt o mana de oameni, care aduc niste venituri infime pt ei, va zic eu ca ii intereseaza sumele mari de bani venite dintr-o data, nu sa se incurce cu cativa oameni de la adp si cateva femei de serviciu, fochisti etc...
Ceva(cineva) insa nu vrea ca sa scoata casele la vanzare...oricum cei care nu vor sa fie scoase la vanzare au o gandire ingusta, tot spera sa scada preturile...cat credeti ca vor ajunge 5000EUR o gasoniera...
Sa fim seriosi, traim alte timpuri si vrem sa ne dezvoltam, iar cu astfel de metalitati nu ajungem nicaieri...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 10, 2010 9:40 pm 
Neconectat

pretul unei case este 100-150 de chirii. asa este peste tot in lume unde e o piata normala. sa nu luam referinta chiria anl momentana ca nu e corect. sa luam de exemplu pt 2 camere 200 euro pt ca aceasta este valoarea de pe piata momentan si destul de reala as zice eu (sigur, e discutabil, oricum nici 400euro pe 2 camere nu se poate spune ca e real). pai da 20k. nicidecum 40k.

nu cu mentalitatea ca vrem gratis nu ajungem nicaieri (poate am inteles eu gresit aici), ci cu mentalitatea ca trebuie sa ne punem capul in lat 30 de ani ca se imbogateasca toti ratatii care au o banca sau care isi inchipuie ca 4 pereti inseamna aur.
sa fim seriosi, nu costa atat de mult cum isi inchipuie unii sa construiesti. ca dovada stau toti asa zisii-constructori. profiturile sunt colosale atat ca procent, cat si in suma absoluta. mai ales ca nici nu au platit terenul in cazul ANL.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 10, 2010 11:30 pm 
Neconectat

mandea scrie:
pretul unei case este 100-150 de chirii. asa este peste tot in lume unde e o piata normala. sa nu luam referinta chiria anl momentana ca nu e corect. sa luam de exemplu pt 2 camere 200 euro pt ca aceasta este valoarea de pe piata momentan si destul de reala as zice eu (sigur, e discutabil, oricum nici 400euro pe 2 camere nu se poate spune ca e real). pai da 20k. nicidecum 40k.

nu cu mentalitatea ca vrem gratis nu ajungem nicaieri (poate am inteles eu gresit aici), ci cu mentalitatea ca trebuie sa ne punem capul in lat 30 de ani ca se imbogateasca toti ratatii care au o banca sau care isi inchipuie ca 4 pereti inseamna aur.
sa fim seriosi, nu costa atat de mult cum isi inchipuie unii sa construiesti. ca dovada stau toti asa zisii-constructori. profiturile sunt colosale atat ca procent, cat si in suma absoluta. mai ales ca nici nu au platit terenul in cazul ANL.

Nu au platit terenul si nici proiectul (doar executarea lucrarilor=constructorii; strazile si structura utilitatilor=adp, toate facute in viteza, cu materiale si mana de lucru ieftine, foarte ieftine - dovada faptul ca totul se crapa si cedeaza, iar interventiile lor sunt facute deloc, tarziu sau in bataie de joc)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 11, 2010 10:36 am 
Neconectat

Am spus-o si mai repet inca o data:
Noi NU avem chirii subventionate !
Calculati singuri chiria de stat in baza legilor si coeficientilor de zona si va iesi la valoarea actuala. Nu avem reducere in prezent ca si facilitate !
Nu exista legi care sa prevada cresterea exorbitanta a chiriilor de stat. Daca cineva gaseste articol si lege e rugat sa puna aici textul.
In rest ne pot "face" doar printr-o HCGMB.
Dar aici la noi sunt multi smecheri care au influenta in CGMB asa ca stati linistiti...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 816 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 55  Următorul

Ora este UTC + 2