PROIECT: restricţii în învățământ pentru copiii nevaccinaţi

Discuții despre politică, societate, religie, sport, gusturi, etc. Intrarea se face pe propria răspundere.
User avatar
Kishu
Posts: 282
Joined: Thu Jan 11, 2007 11:34 am

Re: PROIECT: restricţii în învățământ pentru copiii nevaccinaţi

Post by Kishu » Mon Jun 29, 2015 11:33 am

Un copil a murit de DIFTERIE, după ce părinţii lui refuzaseră VACCINAREA. Zece colegi ai copilului, purtători ai aceleiaşi bacterii, nu s-au îmbolnăvit deoarece erau vaccinaţi

Intre timp la americani se iau masuri. Se interzic refuzurile vaccinarii pe motive personale sau religioase: The California House passed a proposal that would outlaw a family’s personal and religious beliefs as reasons to exempt their children from school vaccinations.

User avatar
gogu2006-proprietarnervos
Posts: 140
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:38 pm

Re: PROIECT: restricţii în învățământ pentru copiii nevaccinaţi

Post by gogu2006-proprietarnervos » Sat Jul 18, 2015 8:52 am

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... +romanilor

Un raport confidenţial al producătorului de medicamente GSK, făcut public de jurnaliști în anul 2012, arată că vaccinurile pot cauza mai multe afecțiuni, printre care și autism. De vină pentru reacţiile adverse ar fi, de fapt, nu produsul în sine, ci conservanţii din compoziția lui, care au rolul de a-i asigura o durată mai mare de folosire.


„Aceşti conservanţi pot să agraveze sau să producă o boală (...) neurologică, comportamentală, ADHD sau autism”, spune Ioana Roşca, șef al secției de neonatologie de la Maternitatea Giuleşti.

În timp ce tot mai mulţi părinţi decid să nu-şi mai imunizeze copiii, cei care totuşi vor să o facă întâmpină mari dificultăţi. Doctorii se plâng că Programul Naţional de Imunizăre este tot mai des blocat din cauză că nu există, niciodată, vaccin suficient. Problema există atât în maternități cât și în cabinetele medicilor de familie.

Problemele Institutului Cantacuzino au început în anul 2013, chiar după o comandă a Ministerului Sănătăţii. Atunci, ministerul a cumpărat 400.000 de doze de vaccin antigripal. Cum banii necesari producţiei au venit prea târziu, specialiştii institutului au fost nevoiți să grăbească procesul de fabricaţie. Prin urmare, întreaga cantitate de vaccin a fost contaminată şi nu a mai putut fi folosită.

Controversa autismului

În ultimii ani, între medici și autorități a izbucnit o adevărată controversă legată de acești conservanți.

„Concentraţia mercurului din vaccinuri este cam de cinci ori mai mare decât concentraţia admisă, lucru care nu ni se spune”, afirmă Adrian Cacovean, medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi homeopat.

Întrebată ce le răspunde medicilor care susţin că unele vaccinuri deţin concentraţii de mercur de cinci ori mai mari decât limita admisă pentru sănătate, Anca Crupariu a răspuns: „Că, din păcate, nu sunt informaţi. Agenţia Europeană a Medicamentului a impus fabricanţilor de vaccinuri să elimine thimerosalul din componenţa acestora tocmai pentru a elimina suspiciunea legată de posibilele efecte adverse, nedorite, care erau atribuite mercurului”.
Mişcările anti-imunizare

Ca urmare a scandalurilor legate de siguranța vaccinurilor, în România a apărut o adevărată mişcare anti-imunizare, după modelul celor din Occident.

Concluzia clara este ultima propozitie. Nu iese fum fara foc.
Acum 10 ani vaccinurile aveau calitate buna, nu existau asemenea probleme la copii. Dupa ce a venit criza in 2008 si in industria farma scaderea calitatii produselor isi face efectul, DIN PACATE PE COPII.

Senpai
Posts: 1
Joined: Fri Aug 28, 2015 5:33 pm

Re: PROIECT: restricţii în învățământ pentru copiii nevaccinaţi

Post by Senpai » Fri Aug 28, 2015 5:37 pm

Kishu, eu sunt de acord in principiu cu ce spui tu, e de bun simt si probabil mai corect medical decat pot aprecia cei mai multi.

Totusi mi se pare o problema sa interzici accesul unor copii care nu au ei vina de a nu fi fost vaccinati, decizia a apartinut parintilor. Trebuie sa existe si pentru acesti copii o solutie decenta si normala. Sau poate masura sa se aplice de la un moment in timp incolo, de ex.de cand intra in vigoare, astfel parintii care isi asuma responsabilitatea nevaccinarii sa stie ce atrage dupa sine.

Nu cred ca-ti trebuie multe cunostinte medicale ca sa intelegi - citind un pic inainte, si nu pe site-uri de stiri - ca datoram vaccinurilor foarte, foarte mult. E foarte rau ca au fost asa demonizate, in masă chiar! Sunt curios, acesti parinti care cred ca vaccinurile sunt daunatoare, vor refuza si antirabicul in caz ca vor avea copiii muscati de animale (caini sau altele salbatice)?! Fiind singura solutie de preventie a turbarii, ma indoiesc...

Si eu vreau ce-i mai bine pt.ai mei, si cand a fost vremea vaccinarilor am intrebat ce vaccin este, am cautat informatii, am vazut ca era cu un pic de Thiomersal in varianta respectiva, asa ca am cumparat eu unul fara conservantul asta (m-a costat vreo 35 de lei) si am platit inca 10 lei ca sa-i fie facuta respectiva varianta de vaccin, nu cea gratuita. Si gata. Nu mi s-a parut ca trebuie sa refuz vaccinul complet!! In stocurile actuale de vaccinuri n-ar mai trebui sa apara deloc acest conservant, care oricum era adaugat in cantitate infimă, tocmai din cauza ca a fost blamat atat de mult incat a dus la panica asta si refuzul vaccinarilor (chiar, parintii respectivi n-au cautat variantele de vaccin fara conservantul respectiv?!).

In general in viata de zi cu zi uitam cat de importanta este concentratia/cantitatea unor substante de care ne facem atatea griji. Poate ca ingeram micrograme de mercur zilnic si habar n-avem. Inainte de interzicerea plumb-tetraetilului ca adaos la benzina, era in mediu plumb cu gramada, pe langa sosele in special. Nu se crizeaza multa lume ca e plina tara de saracia aia de Eternit (internită cum i se zice) cu continut de azbest cancerigen, desi medicii vad ploaie de cazuri de mezoteliom la cei care au trait decenii la rand in locuinte cu astfel de acoperisuri (e drept, pericolul vine mai ales daca e sparta internita si se elibereaza fibrele mici de azbest in aer).

Ceea ce ma socheaza pe mine in prezent este cantitatea de conservanti (de tipul parabenilor) si coloranti alergeni plus indulcitori sintetici aflati in siropurile medicamentoase pentru copii. Adica e un mare non-sens aici. Evitam parabenii in sampon dar ii dam copiilor sa-i inghita. Ni se spune ce daunatori sunt unii coloranti sintetici, dar orice sirop e plin. Si cantitatea de chimicale care ajunge sa fie inghitita de un copil pentru niste miligrame sau zeci de miligrame de medicament util nu mi se pare deloc neglijabila. Pana si vitamina C daca te duci sa iei de la farmacie n-o gasesti simpla (pentru ca e acra, conform explicatiei unei farmaciste!) ci combinata cu tot felul de adaosuri ca s-o faca ''acceptabila''.

Ma rog, unele medicamente sunt intr-adevar groaznic de amare sau ceva de genul, e greu sa faci un copil sa le accepte, dar totusi...de ce-s asa chimizate siropurile?!!

Post Reply