Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Subiecte specifice proprietarilor din cartierul Brâncuşi.
User avatar
Andras
Posts: 304
Joined: Sun Feb 19, 2012 9:30 am

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by Andras » Sat Aug 29, 2015 9:31 pm

Stan Victor wrote:Daca a mutat caloriferul pe balcon a marit suprafața încălzita si se pune la plata doar cu suprafata balconului.
Trebuie calculat ținând cont si de nivelul de izolare al termopanului. Un coeficient are termopanul, altul il are polistirenul expandat de 10mm peste perete de caramida.

Nu poti sa adaugi doar 4mp de balcon daca cel care are balconul NEINCHIS (adica geam deschis, ca e tot aia), si calorifer pe toată lungimea balconului, un astfel de caz consuma cat un apartament de 3 camere probabil.

Una e o debara izolata de 4mp, alta e un balcon.

vecinucabronIII
Posts: 25
Joined: Fri Nov 10, 2006 9:45 pm

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by vecinucabronIII » Sat Aug 29, 2015 9:36 pm

Ai dreptate! Sa ajungem acolo si vedem ce hotărâre ia Comitetul Executiv. Daca modificările sunt făcute fără aprobare/autorizare este si mai rău.
Art. 46. - din HG 1588/2007:
(1) Suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă şi cota-parte indiviză de proprietate sunt stabilite potrivit actului de proprietate, după caz, contractul de vânzare-cumpărare, fişa cadastrală, contractul de construire sau procesul-verbal de predare-primire şi contractul de schimb sau contractul de donaţie şi/sau cele determinate pe bază de măsurători şi înscrise într-o documentaţie cadastrală recepţionată de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară competent.
(2) În cazul în care suma cotelor-părţi indivize din actele de proprietate, care sunt fracţiuni abstracte pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din clădirea/blocul care constituie condominiul, nu este egală cu 100, comitetul executiv al asociaţiei de proprietari solicită întocmirea unei noi documentaţii cadastrale, prin punerea la dispoziţie a cărţii tehnice a imobilului şi cu respectarea prevederilor în vigoare cu privire la autorizarea, calitatea şi siguranţa construcţiilor.
(3) Cota-parte indiviză de proprietate reprezintă raportul procentual dintre suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă şi suma suprafeţelor utile ale tuturor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu.

Sunt cazuri cand apartamente situate unul peste altul, cu exact aceeasi suprafata in realitate, au consemnate in actele de proprietate suprafete utile diferite sau.si cote indivize diferite. Legiutorul, stiind ca exista asemenea cazuri, a prevazut si posibilitatea remedierii situatiei, asa cum prevede articolul citat, dar si alte prevederi legale ce tin de legislatia de cadastru, de legislatia in constructii.
Iar in cazul cand un proprietar vrea sa faca o modificare in apartament, sa desfiinteze un perete dintre doua camere, sa faca un perete suplimentar, sa desfiinteze o debara, sa inchida balconul si sa-si mareasca in acest fel sufrageria s.a.m.d., toate acestea se pot face cu aprobari, avize..., unele necesitand proiect iar altele fara proiect. Dar avize si aprobari trebuiesc. Iar cei care-si dau avizul (Primaria) decid daca trebuie intocmit proiect sau nu.
Aceste modificari pot duce la schimbarea suprafetei ultile a apartamentului si implicit a cotei indivize. Cum acestea se folosesc ca baza a repartizarii unor cheltuieli in asociatie (reparatii, salarii, intretinerea proprietatii comune, uneori agentul termic...), este necesar ca asociatia sa ia in calcul suprafetele reale si cotele indivize rezultate pe baza realitatii si nu cele care au fost candva consemnate gresit in acte sau cele care erau in acte inainte de modificarile aduse de proprietar.

User avatar
Andras
Posts: 304
Joined: Sun Feb 19, 2012 9:30 am

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by Andras » Sat Aug 29, 2015 9:55 pm

Cea mai simpla solutie e sa fie masurat consumul cu repartitorul. Sau un calcul destul de atent la pausal, facut de persoane abilitate. Dar la pausal daca inchizi caloriferul pe balcon pentru ca pleci in concediu de iarna platesti ca si cum ai sta acasă.

vecinucabronIII
Posts: 25
Joined: Fri Nov 10, 2006 9:45 pm

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by vecinucabronIII » Sat Aug 29, 2015 10:08 pm

Repartitorul aduce un cost de 6 lei in medie. Daca ai 4 calorifere(la garsoniera) dai 24 lei numai citit si interpretat. In cazul nostru nu știu dacă este o afacere. Dar dacă locatarii vor se pot monta.

Pentru reducerea costurilor avem si varianta de montarea a robinetului termostat digital :D http://www.kalorifere.ro/cap-termostati ... p2659.html, il programezi pe zile si ore. Daca il montam in fiecare apartament reducem bine costurile de încălzire. Sunt si versiuni care le poti controla de pe telefon. :D

User avatar
Andras
Posts: 304
Joined: Sun Feb 19, 2012 9:30 am

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by Andras » Sun Aug 30, 2015 7:21 am

Era 2.5 lei in 2007, a ajuns la aproximativ 3 lei de repartitor, calcul si citire, 12 lei de garsoniera sau apartament cu 2 camere. Mai putin decat un pachet de tigari.

Nu e gratis dar fara repartitoare oamenii nu au nici o motivație reala sa faca economie. La sedinta zic toti"daaa, o sa facem economie, siiiigur" si apoi ii vezi cu geamurile deschise nonstop in miezul iernii, am stat noi 3 luni fortat la pausal recent si stim cum e.

Robineti programabili am eu deja si in combinatie cu repartitoare fac economii serioase. Am calculat deja si o centrala de apartament nu se amortizeaza in veci, e doar o ambiție foarte scumpă. De asta nu renunt la repartitoare, nu sunt de acord sa platesc mai mult la pausal sau sa bag o centrala scumpa si sa dau la fel pe gaz, din cauza catorva hoti din bloc si incompetenti din DAFL. Prefer sa scap de hoti, nu traim in Congo.

vecinucabronIII
Posts: 25
Joined: Fri Nov 10, 2006 9:45 pm

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by vecinucabronIII » Sun Aug 30, 2015 12:06 pm

3 lei este un preț bun. Cine va calculează vouă?

User avatar
Andras
Posts: 304
Joined: Sun Feb 19, 2012 9:30 am

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by Andras » Sun Aug 30, 2015 3:35 pm

Nu spun ca o sa fiu acuzat de reclama. Cere oferte la toate firmele, preturile difera foarte putin. Noi dupa ce am cerut ofertele, am facut sedinta de bloc, s-au prezentat, s-a votat si ce a ales majoritatea aia am bagat.

User avatar
gogu2006-nivhelat
Posts: 331
Joined: Sun Dec 11, 2011 4:47 pm

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by gogu2006-nivhelat » Sun Aug 30, 2015 5:55 pm

O centrala de apartament model nou in condensatie are un randament cu peste 30% mai bun decat orice alta centrala ENERGOFAGA de scara din zona A. Lipsa pompelor de by-pass de pe aproape toate centralele, scade si mai mult randamentul lor, care este real pe la 70% vs 90-95% una de apartament.
Dar nu intentionez sa conving pe cineva...o sa se convinga singuri, pe banii lor.

Dafs calculeaza caldura pe suprafata radianta, dar care se potriveste aproape perfect aritmetic la suprafata utila.
Acum daca-i acuzam ca strecoara tantarul sa vedem camila inghitita de asociatii.....

Panouri solare = vise irealizabile la bloc

ECL regleaza doar temp agent primar, nu aveti de ce sa mai bagati bani in alti senzori...
Aveti nevoie de puffere de apa calda ca sa nu ramaneti fara apa calda la iarna. Acum aveti in cel mai bun un singur puffer de doar 0,4 mc apa calda...la 28 de ap ! (ffff putin) Un asemenea puffer se pune la o pensiune cu 6 camere :)

Modernizare centrala = automatizare = >150 milioane garantat (dar o conectati prin internet la un dispecerat de la o firma specializata si ati scapat de fochisti) Daca nu, sa vedeti cheltuieli cu fochistii.....

Cu calorifere pe balcon e o pb mare. Vor fi discutii, comentarii, atata vreme cat e ceva la comun sunt belele mari.
De ce nu-si leaga caloriferele de pe balcon la centrala proprie ?
Ca o sa plateasca de li se rupe buzunarul !

Va recomand sa nu reveniti la hotia cu repartitorul. Este teapa din cauza ca oamenii nu sunt cinstiti. Vremurile ei au apus definitiv.

Daca vreti sa bagati bani in ceva util, faceti coloana de apa rece pe scara si contoare individuale clasa C. Acestea sunt singurele care pot fi considerate fiscale pentru a putea incheia contract individual la Apanova. In 2016 legea care-i obliga si pe ei la contracte individuale, va fi gata.
Cand vor fi toti conectati in acest mod nu mai exista hotie.

Avantajele mari ale unei asociatii de proprietari, eu le vad ca posibile rezolvari rapide la probleme nerezolvate ani de zile de cei care administreaza acum.

vecinucabronIII
Posts: 25
Joined: Fri Nov 10, 2006 9:45 pm

Re: Încercare înființare Asociatie de Proprietari Bloc M

Post by vecinucabronIII » Sun Aug 30, 2015 7:19 pm

nivhelat
ECL regleaza doar temp agent primar - corect dar el nu stie temperatura de retur si nu are un martor in apartament ca ECL sa stie cate a grade sunt in camera martor. Daca stie temperatura de retur poate sa ia decizia sa pornească 1 arzător sau 4. Teoretic dacă robinetii termostatati sunt închiși apa vine pe retur mai calda si poate sa o încălzească cu un arzător si consuma mai putin gaz. ECL are nevoie de 4 semzori - 1 pe tur - 1 retur - 1 exterior - 1 interior. Dacă producătorul greșește, greșesc si eu.
Eu vorbesc din practica, am mai montat asemenea senzori si am observat diferenta. Am grafice ale consumului cu senzori si fără.
Fiecare este liber sa face ce dorește. Nu vreau sa conving pe nimeni. Asta este părerea mea pe baza de experiența
Sper sa nu te superi dacă te întreb: -Unde scrie ca trebuie sa avem fochiști angajați? Eu te cinstesc cu naveta de bere dacă îmi arați!!!!

Sa ma cauti peste 2 ani sa ma intrebi de panourile solare!!!! :D :D ....de fapt poti sa te uiti pe bloc ......

Post Reply