Modificare contract in derulare?

Subiecte specifice chiriaşilor din cartierul Brâncuşi.
Asterix
Posts: 1766
Joined: Tue Feb 07, 2006 6:12 pm

Modificare contract in derulare?

Post by Asterix » Fri Aug 22, 2008 2:38 pm

13. Proiect de hotărâre privind modificarea contractului de închiriere pentru locuinţele din Cartierul “Constantin Brâncusi”.
PS6

Are cineva detalii?

Asterix
Posts: 1766
Joined: Tue Feb 07, 2006 6:12 pm

Post by Asterix » Fri Aug 22, 2008 5:45 pm

Am gasit, vor sa legalizeze penalizarile:
Partile au convenit in baza Hotararii Consiliului Local Sector 6 nr. ........ :
Art. 1. Capitolul II din Contractul de Inchiriere cu numarul ......... se modifica prin completarea lui cu :"Termenul de plata a cotelor de intretinere, afisate pe lista lunara de plata, este de maxim 20 de zile calendaristice. Neplata in termen a intretinerii atrage o penalizare de 0.2 % pentru fiecare zi de intarziere si se aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat."
Art.2. Celelalte prevederi ale contractului raman neschimbate.
Prezentul act aditional a fost incheiat in 2 exemplare cate unul pentru fiecare parte.

bobescu
Posts: 315
Joined: Tue May 15, 2007 4:09 pm

Post by bobescu » Wed Nov 18, 2009 2:17 pm

s.ban wrote:Am facut un melanj intre data primului contract (Nov 2005) si termenul din al doilea (4 ani).
Deci termenul e la anul... 2010.
In ultima sedinta din 12.11 s-a supus aprobarii modificarea contractului de inchiriere

http://www.primarie6.ro/UserFiles/File/ ... na%20A.pdf

Se va face un act aditional cu urmatorul continut:

http://www.primarie6.ro/UserFiles/File/ ... NA%20A.pdf

User avatar
Mavet
Posts: 1039
Joined: Wed Jan 18, 2006 4:52 pm
Location: Brancusi-Wohnbezirk> Der Bunker L...

Post by Mavet » Wed Nov 18, 2009 2:27 pm

Cu alte cuvinte ne baga pe gat plata fondului de rulment. Este normal?

Asterix
Posts: 1766
Joined: Tue Feb 07, 2006 6:12 pm

Post by Asterix » Wed Nov 18, 2009 3:40 pm

Mai e o modificare, din "chiria si intretinerea" s-a modificat in "chiria sau intretinerea". Pentru ca sunt multi care isi platesc chiria la zi si au restante de 3-4-5-X luni la intretinere.

Ok, sa zicem ca e de inteles, dar daca nici acum nu accepta incasarea chiriilor in avans, merita niste reclamatii.
Mavet wrote:Cu alte cuvinte ne baga pe gat plata fondului de rulment. Este normal?
E "fondul de cheltuieli" si nu stiu sa fie reglementat prin lege. Un soi de "intretinere in avans". Utilitatiile au termen de X zile, asa ca banii incasati in Martie pe intretinerea din Ianuarie trebuie achitati catre utilitati in Februarie. Cineva trebuie sa suporte penalitatile alea si nu dau bine in contabilitatea ADP-ului asa ca un fond de rulment, chiar daca nu e perfect legal, e de bun simt.

Totusi scrisul contractului cu picioarele ramane (o fi ramas in la Juridic tot o pitzi piloasa, cea care a facut si contractele initile) pentru ca din:
Rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face la cererea proprietarului/administratorului legal, atunci când chiriaşul nu si-a indeplinit in termen de 3 luni consecutive obligatiile de plata privind chiria sau intretinerea, proprietarul/administratorul legal avand dreptul ca fara punere in intarziere sau alte formalitati sa considere contractul reziliat de drept si prin simpla notificare sa-l evacueze pe chirias;
Evacuarea chiriaşului se face numai pe baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile şi chiriaşul este obligat sa plătească chiria prevăzută în contract pana la data execuţiei efective a hotărârii de evacuare.
se intelege ca:
- administratorului legal (ADP) poate cere fara nici un motiv evacuarea (de vina e virgula din "legal, atunci")
- administratorului legal (ADP) poate evacua un chirias restant 3 luni in baza unei simple notificari. Apoi baga si "pe baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile", de parca e acelasi lucru cu notificarea.

Orice contract e negociabil, nu ne-a consultat nimeni cand s-a facut anexa asta scrisa cu picioarele si nu pot fi de acord cu niste articole care incalca legea.

PS: avocati nu avem prin cartier?

User avatar
simona
Posts: 236
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:51 am
Contact:

buna

Post by simona » Wed Nov 18, 2009 4:18 pm

Si daca noi nu suntem de acord ai impresia ca putem face ceva?? ca ne baga cineva in seama?? Voi nu vedeti ca ne agitam degeaba tot ce vor ei fac? Pe mine ma agaseaza faza cu administratorii care nici macar la usa nu mai vin dupa apometre trebuie sa le ducem noi sau dupa caz sa le bagam in cutia aceea special (pentru cine are). Bun, pai si atunci pe ce isi iau eu banii de la noi: parte administrativa nu, curatenie nu, apometre nu, reparatii la bloc nu, reparatii in casa nu, burlane la bloc nu, spatiu verde nu, caini gramada daaaa, mizerie grupa mare daaa, stat la coada la casierie ca sclavii ca aia nu sunt in stare sa scrie mai repede o chitanta daaaaaaaa..........??? Efectiv fac ce vor ei cu noi si cum au ei chef.
Nici macar nu se sinchisesc sa vina si sa verifice apartamentele si garsonierele care sunt subinchiriate la altii...........si voi va mai mirati de porcaria asta de acuma??? Stati sa vedeti ca am impresia ca asta este doar inceputul ..... :D

[i][b]Orice contract e negociabil, nu ne-a consultat nimeni cand s-a facut anexa asta scrisa cu picioarele si nu pot fi de acord cu niste articole care incalca legea[/b][/i] Pai da cine suntem noi sa ne consulte?? Noi suntem niste amarati care stam in case sociale din mila primariei care avem 10 clase si care habar nu avem pe ce lume suntem ............si avem pretentii de consultare :lol: :lol:

Va rog sa imi scuzati tonul dar pur si simplu sunt sictirita

User avatar
Mavet
Posts: 1039
Joined: Wed Jan 18, 2006 4:52 pm
Location: Brancusi-Wohnbezirk> Der Bunker L...

Post by Mavet » Wed Nov 18, 2009 4:29 pm

Cu alte cuvinte, se aduna unii numiti consilieri vreo 30-40 sau cati or fi si impun soarta unui intreg cartier cu cati oameni?

Asterix
Posts: 1766
Joined: Tue Feb 07, 2006 6:12 pm

Re: buna

Post by Asterix » Wed Nov 18, 2009 6:22 pm

simona wrote:Si daca noi nu suntem de acord ai impresia ca putem face ceva??
Da, sa nu semnam anexa si ramane in vigoare contractul actual pana la expirare (> 1 an). Contractul se poate modifica doar cu acordul si semnatura ambelor parti.

User avatar
simona
Posts: 236
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:51 am
Contact:

buna

Post by simona » Thu Nov 19, 2009 9:52 am

de acord cu tine dar sa vedem cine nu o semneaza !!!!

mai tii minte cand am facut scandalul cu intretinerea cu televiziunile, etc, etc......cati am fost acolo??? 200 de oameni maxim din tot cartierul da?? stii ca a doua zi era coada la baraca ca sa isi plateasca intetinerea??? si ce am rezolvat?? absolut nimic ....tot intretineri de milioane am platit si am platit toti fara sa spunem nimic !!!
Mavet wrote:Cu alte cuvinte, se aduna unii numiti consilieri vreo 30-40 sau cati or fi si impun soarta unui intreg cartier cu cati oameni?
Da Mavet fiindca asa ne trebuie fiindca fiecare este pentru el si pentru-ca pe multi nu ii intereseaza ce se intampla in cartier .....foarte multi au subinchiriat si au plecat si nu ii intereseaza, multi stau pe la vilele pe care le au in afara bucurestiului si iar nu ii intereaza ........simplu.

User avatar
gogu2006-Original
Posts: 913
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:19 pm

Post by gogu2006-Original » Thu Nov 19, 2009 3:30 pm

Actul aditional aduce masuri bune dpdv administrativ. ( trebuie sa va ginditi numai la faptul ca suntem pe 19 noiembrie si deabia acum platim intretinerea din septembrie in timp ce facturile respective au fost deja platite din fondul nostru de rulment )
Modalitatea in care se fac aceste modificari la contract insa poate fi schimbata in bine numai in clipa in care exista o asociatie legal constituita care sa ne reprezinte prin cineva...si care e f putin probabil sa fie costituita vreodata !
In ce priveste autogospodarirea locala pe scari de bloc privind consumurile si costurile, nu e subiectul topicului. S-a discutat, s-au dat solutii care sunt la indemina locatarilor...mai departe fiecare alege.

Asterix
Posts: 1766
Joined: Tue Feb 07, 2006 6:12 pm

Post by Asterix » Thu Nov 19, 2009 3:39 pm

Cu principiul sunt de acord (fond de rulment + evacuarea restantierilor in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile), cu forma mizerabila in care a fost (din nou) scris, nu sunt (posibilitatea ADP de a evacua pe oricine cand vrea).

Trebuie clarificata inclusiv sintagma "când chiriaşul nu si-a indeplinit in termen de 3 luni consecutive obligatiile de plata privind chiria sau intretinerea" pentru ca eu nu-mi aduc aminte sa existe vreun termen pentru emiterea listelor de intretinere sau de plata a lor.

Se da situatia: pe 1 Decembrie ora 12.00 platesti intretinerea de pe Septembrie. Perfect normal, asta fiind ultima intretinere afisata. Dar tot asta inseamna ca la 1 Decembrie ora 9.00 nu ai platit intretinerea pe Septembrie, Octombrie si Noiembrie. N-au fost facute listele de intretinere, dar ce conteaza, in contract nu e nicaieri specificat un termen pentru asta. Dar totusi ADP-ul te poate da frumos afara ca ai trei luni consecutive neplatite.

Ar face bine sa refaca anexa aia inainte sa o aduca in cartier....

User avatar
simona
Posts: 236
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:51 am
Contact:

bunha

Post by simona » Thu Nov 19, 2009 4:36 pm

Super tare Asterix la asta nu m-am gandit :lol: :lol:

User avatar
inginerul
Posts: 1115
Joined: Fri Mar 06, 2009 9:55 pm

Post by inginerul » Thu Nov 19, 2009 5:25 pm

Ar mai fi ceva de discutat in legatura cu acest fond de rulment. Am intrebat la un moment dat ce se intampla cu banii platiti la fondul de rulment daca din varii motive voi pleca din cartier. Raspunsul a fost " Veti primi banii inapoi".....cand, cum Dumnezeu cu mila. In aceste conditii, eu nu sunt de acord sa platesc niste bani, care de fapt sunt ai mei, dar acopar cu ei platile in avans ale ADP si nici sa nu stiu nimic de soarta lor, daca la un anumit moment as fi nevoit sa plec din zona. Poate gresesc eu, dar la intrebarea mea, pusa la baraca, acesta a fost raspunsul, iar in aceste conditii nu prea sunt de acord cu plata acestui fond. Mai ales ca nu e nici o asociatie de proprietari legal consitituita care sa-mi apere banii mei.

User avatar
Mavet
Posts: 1039
Joined: Wed Jan 18, 2006 4:52 pm
Location: Brancusi-Wohnbezirk> Der Bunker L...

Post by Mavet » Thu Nov 19, 2009 6:39 pm

Deci, sa devin eu mai practic, ce facem?

User avatar
inginerul
Posts: 1115
Joined: Fri Mar 06, 2009 9:55 pm

Post by inginerul » Thu Nov 19, 2009 8:26 pm

Mavet,

Hai sa-ti insir motivele practice pentru care eu nu vreau sa platesc acest fond de rulment:

1. Nu este afisata oficial si lunar situatia fondurilor depuse de catre cetateni (cati bani s-au depus de mine), deci de unde stiu eu unde sunt banii mei?

2. Decat sa contribui lunar la bunastarea "altora" depunand bani in diverse conturi care produc dobanzi pt altii mai bine ii strang eu si platesc intretinerea la timp.

3. Pana anul asta in ianuarie, oare ADP nu platea tot in avans facturile?

4. In caz ca eu vreau sa plec, cine imi garanteaza ca voi recupera acesti bani?

5. Daca se va schimba statutul in viitor din chiriasi in proprietari banii cum vor fi transferati de la ADP in contul unei viitoare asociatii de proprietari?

Si mai am si alte dubii.

Post Reply