Din linkul tau:
Citat:
Nimeni anul trecut nu anticipa defaulturi in primul an de functionare a programului "Prima Casa".
Chiar nimeni? Incredibil...
Ce ziceam anul trecut despre "
negative equity"?
Ce s-a intamplat intre timp?
Bancile au inceput sa reevalueze apartamentele ipotecate. Ce i se poate intampla:
Citat:
1 - Clientul scapa neatins
2 - Clientul trebuie sa aduca un co-debitor
3 - Clientului ii creste dobanda la credit
4 - Clientul trebuie sa ramburseze imediat intreg creditul
Acum cine mai crede ca daca esti in "negative equity" scapi neatins?

Ce-mi zicea mie Claudiu, un angajat al unei banci, chiar aici pe forum?
Claudiu scrie:
Calculul cu comisionul de rambursare de 3.5%... sincer iar nu sti ce vorbesti ? In primul rand, acest comision de rambursare anticipata se va scoate din toate conventiile de credit (cred ca pana la finele acestui an, declara un oficial BNR), iar 3.5% nu stiu la ce banci ai vazut tu, dar mai mult de 2% nu s-a practicat la bancile cu renume...
Ce declara
Asociatia Romana a Bancilor?
Citat:
Bancile nu sunt de acord cu eliminarea comisionului de rambursare anticipata pentru contractele in derulare si creditele ipotecare, dar daca proiectul ANPC va fi adoptat, se vor supune legii.
Ce se intampla? Se elimina! Dar nu si la alea ipotecare, doar la maruntisurile cu buletinul:
Citat:
Comisionul de rambursare anticipata a creditelor, eliminatGuvernul va adopta proiectul de act normativ propus de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) privind eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare, inclusiv pentru creditele cu garantie imobiliara, a anuntat primul ministru al Romaniei, Emil Boc.
[..]
Directiva 2008/48/CE prevede ca obligatia bancii de limitare a comisionului de rambursare anticipata
nu este aplicabila in privinta contractelor de credit garantate cu ipoteca asupra unui bun imobil sau garantii similare, a contractelor de credit pentru dobandirea/pastrarea proprietatii unui imobil sau a celor a caror valoare este mai mica de 200 euro si, respectiv, mai mare de 75.000 euro, transmite Mediafax.
Mai crede cineva in Mos Craciuni si bancheri "de treaba"?